چگونه اینترنت اشیا بر تحول دیجیتال تأثیر می گذارد
اینترنت اشیا (IoT) به اتصال دستگاههای فیزیکی، وسایل نقلیه، ماشینها، ساختمانها و سایر دستگاه ها با رایانهها یا دستگاههای دیگر از طریق اینترنت گفته میشود.
این یک فناوری نوظهور است که سبک زندگی را تحت تاثیر قرار داده و نحوه تفکر و عمل ما و نحوه تعامل ما با یکدیگر را تغییر داده است. همچنین نحوه کار ما را تغییر داده است زیرا نظارت، کنترل و اتوماسیون در مقیاس بزرگ را امکان پذیر می کند و بر تحول دیجیتال سازمان ها در صنایع مختلف تأثیر گذاشته است.

اینترنت اشیا چگونه کار می کند؟
اینترنت اشیا (IoT) به اشیا و دستگاه ها اجازه می دهد تا در یک شبکه دیجیتال متصل شوند و حسگرها را قادر می سازد اطلاعات مربوط به دستگاه را جمع آوری کنند، نرم افزاری را برای نظارت بر عملکرد آن و جمع آوری داده ها و کاربران را قادر به کنترل آن می کند.
یکی از مهمترین مؤلفههایی که IoT را مشخص میکند، اتصال بین تمام دستگاههای IoT است که بخشی از آنچه به عنوان اکوسیستم اینترنت اشیا شناخته میشود، است. اکوسیستم اینترنت اشیا شامل دستگاه های اینترنت اشیا، امنیت، شبکه، دروازه، ابر، اپلیکیشن و کاربران است.
دستگاه های اینترنت اشیا اطلاعات محیط اطراف خود را حس می کنند و آنها را به عنوان داده هایی که در سرورهای ابری ذخیره می شوند جمع آوری می کنند. این کار با استفاده از حسگرهایی که در اشیاء فیزیکی مانند تلفن همراه، ساعتهای هوشمند، دستگاههای خانه هوشمند، دستگاههای خودرو و غیره نصب میشوند، انجام میشود.
حسگرهای اینترنت اشیا پس از دریافت اطلاعات از محیط، داده های جمع آوری شده را با ابر به اشتراک می گذارند. این ارتباط بین سنسورها و ابر را می توان از طریق تلفن همراه، ماهواره، بلوتوث، اینترنت یا سایر گزینه های اتصال اجرا کرد.
هنگامی که داده ها به ابر منتقل می شوند، ابر وظیفه پردازش، تجزیه و تحلیل و ارسال خروجی ها را بر عهده دارد. پیچیدگی فرآیندها به اطلاعات دریافتی از محیط، سیستم و محصول بستگی دارد. به عنوان مثال، بررسی دمای اتاق یک کار ساده در نظر گرفته می شود. از سوی دیگر، رویدادهای مرتبط با امنیت خانه، مانند شناسایی یک مزاحم، فرآیند پیچیده تری هستند.
در مرحله آخر، خروجی به کاربران منتقل می شود، به عنوان مثال از طریق یک هشدار، پیام های متنی و غیره. در این مرحله، کاربر ممکن است مجبور باشد به طور فعال با یک دستگاه اینترنت اشیا تعامل داشته باشد یا اقداماتی به طور خودکار انجام شود.
اینترنت اشیا چگونه باعث تحول دیجیتال می شود؟
تحول دیجیتال یک فرآیند مداوم است که به سازمانها کمک میکند تا با ادغام و افزایش استفاده از فناوری دیجیتال به رشد بلندمدت دست یابند و با صنعت در حال تحول سریع همسو شوند.
بدون شک، متغیری که به طور قابل توجهی بر تحول دیجیتال تأثیر می گذارد، اینترنت اشیا است. IDC پیش بینی می کند که تا سال 2025، 55.7 میلیارد دستگاه اینترنت اشیا متصل خواهند بود که تقریبا 80 میلیارد زتابایت (ZB) داده تولید می کند.
تمام دادههای ارزشمند تولید شده توسط دستگاههای اینترنت اشیا میتواند توسط سازمانها برای تسریع تحول دیجیتالی استفاده شود. به عنوان مثال، می توان از آنها برای ارزیابی نیازهای مشتریان و سپس ارائه خدمات بر اساس آن استفاده کرد. علاوه بر این، می تواند تعامل با مشتریان را افزایش دهد و از این رو رضایت آنها را افزایش دهد. اینترنت اشیا همچنین می تواند به کارکنان کمک کند و انجام عملیات را در هر مکان و در هر زمان ممکن کند. همچنین امکان پیاده سازی ابزارها و استراتژی های جدید را فراهم می کند.
اینترنت اشیا بر تحول دیجیتال سازمان ها تأثیر می گذارد زیرا فرصت های سرمایه گذاری جدید را امکان پذیر می کند، هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد، تجربه مشتری را بهبود می بخشد، بهره وری، و کارایی را بهبود می بخشد، تصمیم گیری را بهبود می بخشد، مدل های تجاری را توانمند می کند و درآمد را افزایش می دهد.
اینترنت اشیا در حال تبدیل شدن به آینده تحول دیجیتال در بخشهای مختلف مانند مراقبتهای بهداشتی، دولت و آموزش، امنیت، ارتباطات، کشاورزی و حملونقل است.
تسریع تحول دیجیتال از طریق ترندهای برتر اینترنت اشیا
دیجیتالی شدن در چند سال گذشته پیشرفت زیادی داشته است و در نتیجه تعداد بیشتری از فرصت ها و منابع برای افراد و سازمان ها در سراسر جهان ایجاد شده است. این دیجیتالی شدن به شدت با جدیدترین نوآوری ها در IoT و روندهای برتر آن مرتبط است:
- هوش مصنوعی اشیا (AIoT) – تحول دیجیتال به شدت توسط ترکیب قدرتمند AI و IoT هدایت می شود. از یک سو، استفاده از یادگیری ماشین و الگوریتمهای پیشرفته مختلف هوش مصنوعی به اینترنت اشیا ارزش افزوده و فعالیتهای آن را بهبود میبخشد. از سوی دیگر، IoT امکان اتصال هوش مصنوعی و ورودی های مبتنی بر داده را می دهد. آنها با هم، تحول دیجیتال را با ارائه داده های بزرگ و ارائه بینشی که بهره وری و کارایی را افزایش می دهد، امکان پذیر می کنند.
- بلاک چین – فناوری است که شبکه غیرمتمرکز را توانمند می سازد و پتانسیل رفع نگرانی های امنیتی اینترنت اشیا را دارد. این فناوری می تواند در بسیاری از صنایع به عنوان بستری برای ذخیره ایمن حجم عظیمی از داده ها مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، سازمانها را قادر میسازد تا فرآیندهای خود را بهینه کنند، اسناد را به صورت دیجیتالی مدیریت کنند، سفارشها را پیگیری کنند، همکاریهای دیجیتالی را بهبود بخشند و غیره.
- فناوری 5G اینترنت اشیا – نسل پنجم فناوری شبکههای تلفن همراه تأثیر زیادی بر اینترنت اشیا گذاشته است زیرا اتصال سریعتر، ایمنتر و مطمئنتر از همیشه را امکانپذیر میکند.
- دوقلوهای دیجیتال – به طور خلاصه، اینها کپی مجازی اشیاء فیزیکی، دستگاهها و سیستمهایی هستند که از دادههای اینترنت اشیا بلادرنگ استفاده میکنند و هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل دادهها را به منظور بهینهسازی عملکرد اعمال میکنند. دوقلوهای دیجیتال بیشتر در تحول دیجیتالی تولید، خودرو و مراقبت های بهداشتی استفاده می شوند.
- فناوری IoT پوشیدنی – این فناوری به افراد اجازه میدهد تا به راحتی با سایر دستگاهها و سیستمهای دیجیتال ارتباط برقرار کنند و این امکان را برای آنها فراهم میکند تا فرآیندهای مختلف را نظارت، کنترل و ارزیابی کنند و تصمیمات هوشمندانه بگیرند.
- اینترنت رفتار (IoB) – این فناوری در زمینه تحقیق و توسعه به نظارت و ردیابی رفتار فردی و جمعی انسان کمک می کند. هدف آن تجزیه و تحلیل و درک بیشتر در مورد دلایل و روشهای چرایی و چگونگی استفاده انسان از فناوری است، اطلاعاتی که میتواند در تبدیل سرنخها به فروش مفید باشد.
مزایای اینترنت اشیا و تحول دیجیتال
تحول دیجیتال و استفاده از اینترنت اشیا برای سازمان هایی که می خواهند رقابتی باقی بمانند بسیار سودمند است. آنها به سازمانها کمک میکنند تا کارایی، صرفهجویی در هزینه و تعامل بیشتر با مشتری را به دست آورند. علاوه بر این، میتوان از آنها برای خودکارسازی بسیاری از وظایف و فعالیتها استفاده کرد که به طور خودکار به کارکنان اجازه میدهد بیشتر بر روی وظایف استراتژیک تمرکز کنند، از زمان خود عاقلانهتر استفاده کنند و بهرهوری خود را افزایش دهند.
بازتاب: تحول دیجیتال زنجیره تامین - گواهینامه ایزو مرکز مشاوره ایران گواه