برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

ESG در مقابل CSR در مقابل پایداری

محیط زیست، اجتماعی و حاکمیت و مسئولیت اجتماعی شرکتی مفاهیم مرتبط اما متفاوتی هستند که می توانند برای تقویت پایداری شرکت ترکیب شوند. اصطلاحات محیطی، اجتماعی و حاکمیت و مسئولیت اجتماعی شرکتی به طور گسترده‌تری برای توصیف اینکه چگونه کسب‌وکارها می‌توانند تعهد خود را به پایداری نشان دهند، استفاده می‌شوند.

ESG در مقابل CSR در مقابل پایداری

این دو اصطلاح دارای برخی معنی همپوشانی هستند و گاهی اوقات به جای یکدیگر استفاده می شوند. اما با تشدید انتظارات جدید در مورد رویه‌های شرکتی و افزایش نگرانی‌های پیرامون پایداری زیست‌محیطی، کسب‌وکارها باید بدانند که این اصطلاحات به چه معنا هستند، چگونه متفاوت هستند و کجا با هم تداخل دارند.

پاسخ دهندگان به هجدهمین سالانه مجمع جهانی اقتصاد “بررسی درک جهانی ریسک ها” که در ژانویه 2023 منتشر شد، عوامل محیطی را به عنوان مهم ترین تهدیدها برای جهان طی 10 سال آینده نشان دادند. کاهش تغییرات آب و هوا و شکست های سازگاری، آب و هوای شدید و از دست دادن تنوع زیستی در صدر این لیست قرار داشتند.

ESG در مقابل CSR در مقابل پایداری

بر اساس جدیدترین نسخه نظرسنجی سالانه گارتنر از مدیران عامل و سایر مدیران ارشد کسب و کار، که در اواخر سال 2021 انجام شد، پایداری زیست محیطی اکنون برای اولین بار در تاریخ این نظرسنجی به 10 مورد توجه کسب و کار برتر تبدیل شده است و در فهرست اولویت ها رتبه هشتم را به خود اختصاص داده است. استناد شده توسط پاسخ دهندگان و دلیل خوبی دارد: با افزایش ترس در مورد وضعیت محیط زیست و توانایی اثبات بازگشت سرمایه برای اقدامات پایداری، کسب و کارها تحت فشار فزاینده ای قرار دارند تا نه تنها اخلاقی و مسئولانه رفتار کنند، بلکه همچنین نشان دهند که این کار را انجام می دهند.

برای مثال، دستورالعمل گزارش‌دهی پایداری شرکتی اتحادیه اروپا (CSRD) در ژانویه 2023 به اجرا درآمد و استانداردهای گزارش‌دهی محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) جدیدی را برای حدود 50000 شرکت از سال 2025 ایجاد کرد. همچنین در اوایل سال 2022، اوراق بهادار ایالات متحده و کمیسیون بورس (SEC) یک قانون محدودتر افشای ریسک آب و هوا را پیشنهاد کرد که در صورت تصویب، منجر به گزارش‌دهی جدید ESG و الزامات انطباق برای شرکت‌های سهامی عام می‌شود.

ESG چیست؟

ESG یک ارزیابی قابل سنجش از پایداری و شیوه های تجاری است. استراتژی ESG بر دستیابی به معیارهای عملکرد معین، تعیین اهداف قابل اندازه گیری برای آنها و انجام ممیزی برای تأیید دقیق بودن معیارها و افشاهای مربوطه تمرکز دارد. معیارهای صریحی پیرامون ESG وجود دارد. به عنوان مثال، آژانس های رتبه بندی مانند بلومبرگ، MSCI، S&P Global و زیرمجموعه Morningstar’s Sustainalytics به شرکت ها امتیازات ESG را با استفاده از مجموعه های مختلف معیارهای عملکردی می دهند.

سرمایه گذاران از این امتیازات برای ارزیابی کسب و کارها و در نهایت اطلاع رسانی در مورد انتخاب های سرمایه گذاری خود استفاده می کنند. کسب‌وکارها گزارش‌های ESG را برای جذب سرمایه‌گذاران و سایر ذینفعان و برآورده کردن الزامات انطباق مقرراتی ایجاد می‌کنند.

ESG کسب‌وکارها را تشویق می‌کند تا اخلاقی رفتار کنند و به تعریف ارزش مالی شرکت و سابقه انطباق آن کمک می‌کند. همچنین به سرمایه گذاران کمک می کند تا زمانی که شرکت ها به شیوه ای مخاطره آمیز عمل می کنند از ضرر جلوگیری کنند. شرکت های سرمایه گذاری مختلف ممکن است معیارهای ESG را بر اساس اولویت های خود به طور متفاوت ارزیابی کنند.

سه جنبه تحت پوشش ابتکارات ESG به شرح زیر است:

  1. محیطی. این معیارها ممکن است شامل سیاست های آب و هوایی شرکت، استفاده از انرژی، مدیریت زباله و درمان حیوانات باشد.
  2. اجتماعی. این معیارها روابط شرکت با سهامداران غیر از سرمایه گذاران، مانند کارمندان یا اعضای جامعه را پوشش می دهد. برآورده کردن معیارهای اجتماعی ESG ممکن است شامل اجرای طرح‌های تنوع، برابری و شمول، اهدای کمک‌های مالی، تشویق کارمندان به داوطلب شدن و مشارکت در پایداری زنجیره تامین و شیوه‌های اخلاقی باشد.
  3. حکومت. این معیارها شرکت ها را به استانداردهای حسابداری اخلاقی و گزارشگری مالی پایبند می کند و همچنین شامل عواملی مانند تنوع هیئت مدیره، پاداش مدیران و قوانین مربوط به شیوه های تجاری اخلاقی می شود.

CSR چیست؟

مسئولیت اجتماعی شرکتی (CSR) یک مدل کسب و کار خودتنظیمی است که هدف آن بهبود جامعه و محیط است. این یک چارچوب کلی و سست تر برای رفتار شرکت است که می تواند از نظر اجرای آن متفاوت باشد. ماهیت CSR کیفی است، اگرچه استاندارد داوطلبانه ISO 26000 به شرکت ها در تعریف مسئولیت اجتماعی کمک می کند و راهنمایی های عملی برای دستیابی به آن ارائه می دهد.

CSR خوب به شرکت ها کمک می کند تا تصویر مثبت برند خود را حفظ کنند و روحیه ذینفعان را تقویت می کند. شرکت ها معمولاً دستاوردهای تلاش های CSR خود را در گزارش سالانه برجسته می کنند.

در یکی از نمونه‌های قابل‌توجه CSR، Yvon Chouinard، موسس شرکت پوشاک پاتاگونیا، تمام سودهای آتی خود را به سازمانی که در سپتامبر 2022 با بحران آب‌وهوایی مبارزه می‌کند، متعهد شد. پولی که در اداره کسب‌وکار دوباره سرمایه‌گذاری نمی‌شود، اکنون در خیریه توزیع می‌شود. به گفته پاتاگونیا، این مبلغ در حدود 100 میلیون دلار در سال است.

سایر نمونه‌های مرسوم‌تر عبارتند از تعهد استارباکس به حذف نی‌های پلاستیکی در سطح جهانی – همانطور که در “گزارش جهانی تاثیرات محیطی و اجتماعی استارباکس 2021” گزارش شده است – و تعهد The Home Depot به بهبود مزایای کارکنان، همانطور که در گزارش ESG 2021 گزارش شده است. در مثالی دیگر، Better World Books که کتاب های دست دوم را به صورت آنلاین می فروشد، به ازای هر کتاب خریداری شده، کتابی را به افراد نیازمند اهدا می کند.

پایداری چیست؟

در گسترده‌ترین تعریف، پایداری به توانایی پشتیبانی و ادامه یک فرآیند در طول زمان اشاره دارد.

پایداری شرکت شامل شیوه های تجاری است که یک کسب و کار را ادامه می دهد و موفقیت آن را تداوم می بخشد. به طور خاص، شامل هماهنگی و مدیریت تقاضاهای زیست محیطی، اجتماعی و مالی برای اطمینان از مسئولیت پذیری، اخلاقی و موفقیت مداوم یک تجارت است. پایداری به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا نیازهای فعلی را بدون به خطر انداختن توانایی کسب‌وکار برای برآوردن نیازهای خود در آینده برآورده کنند.

پایداری کسب و کار، همانطور که همچنین شناخته شده است، اغلب به سه ستون تقسیم می شود:

  • اقتصادی یا سود.
  • اجتماعی یا مردمی
  • محیط زیست یا سیاره.

این سه ستون گاهی اوقات به عنوان خط پایین سه گانه شناخته می شوند – بازی با مفهوم سنتی خط پایین که به سود فوری اشاره دارد که اولویت شماره 1 برای مشاغل است. در مقایسه، خط پایین سه گانه دیدگاه گسترده تری دارد که شامل ارزش کلی اقتصادی ایجاد شده توسط شرکت ها و تأثیر اجتماعی و زیست محیطی آنها می شود.

اصطلاح پایداری اغلب در زمینه های غیر تجاری دیگر برای اشاره به پایداری زیست محیطی، اجتماعی، سیاستی یا اقتصادی استفاده می شود.

ESG، CSR و پایداری در کجا همپوشانی دارند؟

پایداری چتری است که هر دو ESG و CSR تحت آن قرار دارند و در آن نقش دارند. ESG و CSR هر دو راه هایی هستند که کسب و کارها می توانند تعهد خود را به شیوه های تجاری پایدار نشان دهند. CSR را می توان به عنوان دیدگاه ایده آلیستی و تصویری بزرگ در مورد پایداری و ESG به عنوان دیدگاه عملی و مبتنی بر جزئیات در نظر گرفت.

CSR همچنین می تواند به عنوان پیش ساز ESG دیده شود. شرکت‌ها با هدف ایجاد تأثیر مثبت بر جامعه، خود تنظیم می‌شوند و به شیوه‌های پایدار متعهد می‌شوند. سپس، تلاش‌های انجام‌شده در استراتژی CSR را می‌توان اصلاح کرد و در معیارهای ESG قرار داد. داده‌های ESG می‌توانند بعداً به صورت عمومی افشا شوند و از طریق گزارش‌های ESG به اشتراک گذاشته شوند. ESG یک مهر قابل سنجش از اعتبار را بر فلسفه مدیریت گسترده CSR می گذارد. یک کسب و کار برای اینکه واقعاً پایدار باشد به هر دو روش نیاز دارد.

نحوه پیاده سازی هر کدام

ESG با CSR شروع می شود. برای راهنمایی در مورد CSR، شرکت ها می توانند از استانداردهای داوطلبانه مانند ISO 26000 استفاده کنند. هنگام توسعه یک برنامه CSR، شرکت ها باید موارد زیر را در نظر بگیرند:

  • شایستگی های اصلی شرکت شایستگی اصلی چیزی است که شرکت به طور منحصر به فردی در آن مهارت دارد. این می تواند قدرت خرید، کیفیت محصول یا قابلیت های نوآوری باشد. به عنوان مثال، شرکتی که در به حداقل رساندن هزینه ها برتر است، می تواند پول را به سمت یک سازمان فعال زیست محیطی هدایت کند. شرکت ها باید تلاش کنند تا پایداری را در فرآیندهای موجود تعبیه کنند.
  • مسائلی که مشتریان به آن اهمیت می دهند. اینها می تواند مسائل زیست محیطی یا اجتماعی شناسایی شده در یک نظرسنجی یا جنبه هایی از شرکت یا نام تجاری باشد که با مشتریان طنین انداز می شود. یک شرکت می تواند مشتریان را در مورد مسائلی که بیشتر به آن اهمیت می دهند نظرسنجی کند و نتایج را با محصولی که به آن پاسخ مثبت می دهد هماهنگ کند.
  • مسائلی که کارکنان به آن اهمیت می دهند. شرکت‌ها می‌توانند از کارمندان در مورد اینکه چه چیزی برای آنها اهمیت زیادی دارد نظرسنجی کرده و برنامه‌هایی را بر اساس نتایج برنامه‌ریزی کنند، در حالی که فرصت‌های داوطلبانه را نیز فراهم می‌کنند.
  • کمی کردن نتایج تلاش هایی که به نتیجه نهایی گره خورده است. به عنوان مثال، شرکتی که هدف خود را کاهش ضایعات تعیین می کند ممکن است بخواهد پیشرفت خود را اندازه گیری کند تا بعداً در گزارش ESG به سرمایه گذاران و سایر سهامداران گزارش دهد.
  • روندهای فعلی اجتماعی، صنعتی و محیطی. اگر یک گزارش آب و هوا به تازگی منتشر شده باشد، یک شرکت ممکن است اهداف خود را با داده های موجود در گزارش هماهنگ کند. اگر یک فاجعه طبیعی رخ داده باشد، یک شرکت ممکن است استراتژی CSR خود را با گفتمان پیرامون فاجعه با مشارکت در تلاش های بازیابی به نحوی هماهنگ کند.

هنگام ساخت یک استراتژی ESG، شرکت ها باید عوامل فوق را نیز در نظر بگیرند. استراتژی‌های ESG همچنین باید قوانین و الزامات گزارش‌دهی و همچنین منافع سرمایه‌گذاران را در نظر بگیرند، زیرا ESG ارتباط نزدیک‌تری با انطباق و عملکرد سهام دارد. چارچوب ها و استانداردهای گزارش دهی ESG زیادی وجود دارد که شرکت ها می توانند هنگام توسعه استراتژی از آنها استفاده کنند، از جمله مثال های زیر:

  • اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (U.N.)
  • اصول راهنمای سازمان ملل در تجارت و حقوق بشر.
  • استانداردهای افشای پایداری IFRS، که استانداردهای گزارشگری یکپارچه جدیدی هستند که توسط هیئت استانداردهای بین المللی پایداری توسعه می یابند و بر اساس استانداردهای موجود، مانند استانداردهای SASB و چارچوب CDSB، توسعه می یابند.
  • CDP، که در ابتدا به عنوان پروژه افشای کربن تأسیس شد.
  • استانداردهای GRI ابتکار گزارشگری جهانی.
  • گزارش توصیه های کارگروه در مورد افشای مالی مرتبط با آب و هوا.
  • ابتکار افشای نیروی کار

در زیر چند مرحله کلی برای شروع تدوین استراتژی ESG آورده شده است:

  1. یک تیم واجد شرایط و متقابل از ذینفعان تشکیل دهید.
  2. تجزیه و تحلیل تاثیر کسب و کار را انجام دهید.
  3. برای تعیین اینکه چه چیزی برای شرکت مهم است، یک ارزیابی اهمیت ESG انجام دهید.
  4. اهداف قابل اندازه گیری را تعریف کنید.
  5. یک نقشه راه برای دستیابی به اهداف تهیه کنید.
  6. برنامه های عملیاتی را اجرا کنید و پیشرفت را در طول مسیر گزارش دهید.

کدام رویکرد بهتر است؟

ESG مسیر مادی واضح تری را برای پایداری کسب و کار فراهم می کند. با این حال، یک فلسفه CSR برای عملی کردن یک طرح ESG ضروری است. ESG همچنین ممکن است بهتر در نظر گرفته شود، زیرا شامل یک طرح جامع‌تر طراحی‌شده و قابل اندازه‌گیری است که توسط نیروهای خارجی تنظیم می‌شود – نه فقط شرکتی که یک رویکرد CSR با تعریف ضعیف را اجرا می‌کند. در صورت تصویب، احتمالاً کسب‌وکارها به عنصر کمی ESG برای مطابقت با مقررات CSRD اتحادیه اروپا و قانون افشای خطرات آب و هوایی SEC نیاز خواهند داشت.

یکی از مکان هایی که CSR ممکن است نسبت به ESG مزیت داشته باشد، ترویج عناصر اهداف پایداری یک شرکت به مشتریان و تقویت روحیه و تعامل در بین کارکنان است. CSR برای توسعه فرهنگ شرکتی که کارکنان را برای مشارکت در طرح هایی که برای تأثیر اجتماعی مثبت طراحی شده اند، توانمند می سازد، بهتر است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا