سرمایه گذاری در آگاهی از امنیت اطلاعات
ما در دنیای دیجیتالی زندگی می کنیم، جایی که بیشتر فعالیت های روزمره به صورت آنلاین در آمده اند. ما به صورت آنلاین کار میکنیم، ارتباط برقرار میکنیم و تعامل داریم، زیرا اتکای ما به امنیت سایبری به طور تصاعدی افزایش یافته است. افزایش استفاده از اینترنت فرصت های بیشتری را به مجرمان سایبری می دهد تا از آسیب پذیری های یک سازمان سوء استفاده کنند.
طبق گزارش Cybersecurity Ventures (1)، انتظار میرود که هزینه های جرایم سایبری جهانی طی پنج سال آینده 15 درصد در سال رشد کند و تا سال 2025 به 10.5 تریلیون دلار در سال برسد، در حالی که این رقم در سال 2015 3 تریلیون دلار بود. یک حمله سایبری ممکن است تأثیر زیادی بر سازمان، باعث خسارات مالی و همچنین آسیب به اعتبار سازمان شود.
یکی از اقدامات اولیه ای که سازمان ها باید در پیشگیری از حملات سایبری انجام دهند، آموزش آگاهی از امنیت اطلاعات است. طبق گفته دانشگاه استنفورد، تقریباً 88 درصد از تمام نقض های داده ها ناشی از اشتباهات کارکنان است. خطای انسانی هنوز هم نیروی محرکه اکثریت قریب به اتفاق مشکلات امنیت سایبری است.
- آگاهی از امنیت اطلاعات چیست؟
- چرا در آموزش آگاهی از امنیت اطلاعات سرمایه گذاری کنیم؟
- فرهنگ سازی امنیت
- شهرت سازمان را افزایش دهید
- رعایت قوانین و مقررات
- اجرای آموزش آگاهی از امنیت اطلاعات
- الزامات را شناسایی کنید
- معیارهای موفقیت را تعریف کنید
- بر روی عمل تمرکز کنید، نه دانش نظری
- یک فرآیند در حال انجام را در نظر بگیرید
آگاهی از امنیت اطلاعات چیست؟
آگاهی از امنیت اطلاعات بخشی در حال تکامل از امنیت اطلاعات است که هدف آن افزایش آگاهی در مورد خطرات و تهدیدهای بالقوه ای است که رفتار انسان را هدف قرار می دهد.
افراد با پیروی نکردن از رویه ها و سیاست های سازمان یا فراموش کردن اقدامات مهمی که باید انجام شوند، بیشتر مستعد اشتباه هستند. از این رو، انسان یکی از ضعیف ترین حلقه های سیستم امنیت دیجیتال سازمانی محسوب می شود. اینجاست که آگاهی از امنیت اطلاعات مطرح می شود.
فرآیند آگاهی از امنیت اطلاعات شامل آموزش و آموزش کارکنان در مورد تهدیدات مختلف امنیت اطلاعات و همچنین نقاط ضعف احتمالی سازمانی است. در این راستا، کارمندان باید بهترین شیوه ها و رویه ها را برای حفظ امنیت داده ها بیاموزند. آگاهی از دامنه تهدیدات و عواقب عدم اقدام صحیح به حداقل رساندن آسیب پذیری های احتمالی سازمان کمک می کند.
چرا در آموزش آگاهی از امنیت اطلاعات سرمایه گذاری کنیم؟
بخش اساسی یک سازمان کارکنان آن هستند که با عملیات روزانه سازمان از طریق نمایندگی آن، برخورد با مشتریان و مدیریت داده ها و غیره سروکار دارند. کارکنان آگاه و آموزش دیده در مورد امنیت اطلاعات خطر کمتری برای امنیت کلی یک سازمان دارند.
کاهش خطرات اطلاعاتی به معنای خسارات مالی کمتر ناشی از جرایم سایبری است. در این راستا، بودجه تخصیص یافته برای آموزش آگاهی از امنیت اطلاعات برای کارکنان، اساساً بازگشت سرمایه است.
با در نظر گرفتن این موضوع، یک پرسنل آگاه از امنیت، احتمال وقوع یک رخنه امنیتی را کاهش می دهد.
فرهنگ سازی امنیت
امروزه فرهنگ امنیت به عنوان یکی از مهمترین جنبه های یک سازمان دیده می شود. با این حال، دستیابی به چنین فرهنگی به همان اندازه بسیار دشوار است.
با کمک دوره های آموزشی آگاهی از امنیت اطلاعات، سازمان ها در مسیر درستی حرکت می کنند.
در این راستا، دوره های آموزشی مانند سیستم مدیریت امنیت اطلاعات ISO/IEC 27001 به کارآموزان کمک میکند تا فرهنگ امنیت را رصد و توسعه دهند و کارکنان سازمان را به اولین خط دفاعی تبدیل کنند.
شهرت سازمان را افزایش دهید
مصرف کنندگان به طور فزاینده ای از تهدیدات سایبری آگاه می شوند. بنابراین، آنها می خواهند احساس امنیت کنند. از این نظر، سازمان هایی که اقدام می کنند و امنیت را تضمین می کنند، قادر خواهند بود اعتماد مشتریان را ایجاد کنند.
طبق گزارش Arcserve، 70٪ از مصرف کنندگان احساس می کنند که کسب و کارها به اندازه کافی برای ایمن سازی اطلاعات خود به درستی انجام نمی دهند. علاوه بر این، از هر 3 مصرفکننده، 2 نفر از تجارت با سازمانی که قبلاً در حمله سایبری شرکت داشته، اجتناب میکنند.
به این ترتیب، با توجه به اینکه مشتریان به اعتبارنامه های امنیتی توجه می کنند، پرسنل آموزش دیده تاثیر زیادی در انجام تجارت خواهند داشت.
رعایت قوانین و مقررات
با افزایش تعداد قوانین و مقررات در سراسر جهان، انطباق برای سازمان ها بسیار مهم شده است.
قوانین و مقررات خاص صنایع خاصی را می طلبد تا آموزش های آگاهی امنیتی را اجرا کنند. به این ترتیب، سازمان هایی که آن را اجرا می کنند، ایمن تر می شوند و همچنین الزامات نظارتی را در صورت لزوم برآورده می کنند.
دورههای آموزشی مانند ISO/IEC 27001 و ISO/IEC 27032 الزامات، دستورالعملها و بهترین روشها را ارائه میکنند که باید رعایت شود و اطمینان حاصل میکند که شما قادر خواهید بود اطلاعات را در سازمان به درستی مدیریت کنید. در نهایت، دوره های آموزشی به شما کمک می کند تا سیستم مدیریت امنیت اطلاعات را در سازمان ایجاد، پیاده سازی، حفظ و بهبود مستمر کنید.
اجرای آموزش آگاهی از امنیت اطلاعات
هنگام تصمیم گیری برای اجرای برنامه آموزشی آگاهی امنیت اطلاعات در سازمان باید نکات زیر را در نظر گرفت:
الزامات را شناسایی کنید
با توجه به اینکه سازمان های مختلف در صنایع مختلف فعالیت می کنند، رویکرد “یک اندازه مناسب برای همه” همیشه مرتبط نیست. از این رو، برای یک آموزش موفق آگاهی از امنیت اطلاعات، ابتدا باید الزامات قابل اجرا را در نظر بگیرید و سپس آموزش را بر اساس آن تنظیم کنید.
معیارهای موفقیت را تعریف کنید
در مرحله برنامه ریزی، باید توانایی های کارکنان خود را در نظر بگیرید و از موفقیت آمیز بودن برنامه آموزشی اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این، شما باید تصمیم بگیرید که چگونه موفقیت سازمان را اندازه گیری کنید، به این معنی که باید در مورد معیارهایی که استفاده می کنید تصمیم بگیرید، و همچنین قبل از شروع پروژه یک معیار تعیین کنید.
بر روی عمل تمرکز کنید، نه دانش نظری
بسیار مهم است که کارکنان درک کنند که چگونه محتوا در نقش های روزمره خود اعمال می شود و چگونه می توانند دانش را در وظایف روزانه خود بگنجانند.
این پل بین دانستن و انجام دادن است. به این ترتیب، مهم است که نمونه های واقع بینانه و مطالعات موردی را که آنها می توانند دنبال کنند، برداریم. در نظر گرفتن این امر به تقویت یک تغییر فرهنگی کمک می کند که در آن امنیت بخشی از عملیات روزمره می شود.
یک فرآیند در حال انجام را در نظر بگیرید
برای اطمینان از موفقیت و حفظ فرهنگ امنیتی در سازمان، برنامه آگاهی از امنیت اطلاعات باید یک فرآیند مداوم باشد که با به روز رسانی منظم در طول سال تقویت شود.