HACCP چیست؟, تاریخچه+شرایط دریافت+مراحل اخذ+مدارک جهت صدور

استاندارد HACCP چیست؟ در جواب سوال HACCP چیست می توان عنوان کرد، استاندارد HACCP سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی است که به روش های تجزیه، تحلیل، کنترل خطرات بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی در مراحل تولید، تهیه و جابجایی مواد خام تا ساخت، توزیع و مصرف محصول نهایی می پردازد.

HACCP چیست؟, شرح در تصویر

اخذ گواهینامه HACCP توسط کارخانجات تولید مواد غذایی، شرکت های پخش مواد غذایی، بازرگانان مواد غذایی و مزرعه داران جهت تعهد خود به الزامات استاندارد HACCP درخواست می گردد. ممکن است شما نیاز به نظام نامه HACCP یا طرح HACCP نیاز داشته باشید.

تیم فنی “شرکت ایران گواه” از طریق این مقاله به موضوعات کلی همانند استاندارد HACCP چیست؟، تاریخچه استاندارد HACCP، مزایای دریافت گواهینامه HACCP، شرایط اخذ گواهینامه HACCP، مدارک لازم جهت دریافت گواهینامه HACCP، تهیه طرح HACCP، مراحل پیاده سازی استاندارد HACCP و در نهایت مرجع صدور گواهینامه HACCP می پردازد.

پس تا انتهای مقاله استاندارد HACCP (حسپ) با ما همراه باشید.

استاندارد HACCP (حسپ) چیست؟

HACCP مخفف چیست؟. HACCP مخفف Hazard Analysis Critical Control Points یعنی نقاط کنترل بحرانی تجزیه و تحلیل خطر می باشد. استاندارد HACCP یک روش بین المللی شناخته شده برای شناسایی و مدیریت خطرات مرتبط با ایمنی مواد غذایی است.

استاندارد HACCP سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی است که به روش های تجزیه، تحلیل، کنترل خطرات بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی در مراحل تولید، تهیه و جابجایی مواد خام تا ساخت، توزیع و مصرف محصول نهایی می پردازد.

تاریخچه استاندارد HACCP چیست؟

برای اولین بار سازمان غذا دارو ایالات متحده (FDA) جهت تهیه غذای ایمن برای فضانوردان و نوزادان در سپتامبر 1972 از طریق یک سمینار آموزشی 21 روزه به سیستم تجزیه و تحلیل خطر و سیستم نقاط کنترل بحرانی پرداخت. در ادامه به تاریخچه کامل استاندارد HACCP می پردازیم.

سازمان بین المللی استاندارد

تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP) یک رویکرد سیستماتیک برای شناسایی خطر، ارزیابی ریسک و کنترل است. این توسط بسیاری از تاسیسات در صنایع غذایی استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود که تمام مواد غذایی مصرف شده برای خوردن بی خطر هستند.

اولین بار سازمان سفرهای فضایی تصمیم گرفت که الزامات مدیریت مهندسی ناسا، نقاط کنترل بحرانی، به عنوان دستورالعملی برای این ابتکار ایمنی مواد غذایی استفاده کند. پس نقاط کنترل بحرانی (CCP) برای آزمایش قابلیت اطمینان تسلیحات و سیستم مهندسی مورد استفاده قرار گرفت و با استفاده از CCP، ناسا و پیلزبری توانستند پیمانکارانی را برای شناسایی و حذف “مناطق شکست بحرانی” در فرآیندهای پردازش مواد غذایی استخدام کنند.

پس از موفقیت ناسا در تهیه غذای ایمن برای سفرهای فضایی خود، شرکت Pillsbury فراخوانی برای محصولی به نام Farina داشت که غلات مورد استفاده در غذای نوزادان است. آنها در حال یافتن خطرات مواد غذایی و بقایای غذا بودند که باعث آلودگی می شد. یک میکروبیولوژیست در Pillsbury، به نام هوارد باومن، که در ناسا کمک می کرد، از این شرکت برای اتخاذ یک طرح HACCP حمایت کرد.

به دلیل شیوع بیماری و موفقیت باومن با HACCP، یک میزگرد در سال 1971 در کنفرانس ملی حفاظت از غذا برگزار شد که نقاط کنترل بحرانی و شیوه ‌های تولید خوب (GMP) را در تولید غذای ایمن مورد بررسی قرار داد. نتیجه این جلسه منجر به این شد که FDA از شرکت Pillsbury بخواهد تا یک برنامه آموزشی برای بازرسی غذاهای کنسرو شده برای بازرسان FDA ایجاد و مدیریت کند.

 این برنامه برای اولین بار در سپتامبر 1972 به مدت 21 روز با 11 روز سخنرانی در 10 جلسه ارزیابی کارخانه کنسرو برگزار شد. نام این کلاس “ایمنی مواد غذایی از طریق سیستم تجزیه و تحلیل خطر و سیستم نقاط کنترل بحرانی” بود و این اولین باری بود که استاندارد HACCP برای آموزش سایر تجهیزات غذایی در صنعت مورد استفاده قرار گرفت.

از زمان امضای FSMA (Food Safety Modernization Act) در سال 2011، شرکت‌ های صنایع غذایی تغییرات شدیدی را به منظور رعایت مقررات انجام داده ‌اند. انتظار می‌رود قوانین ایمنی و کنترل ‌های پیشگیرانه پیشنهادی در سال 2014 با تاریخ‌ های متوالی برای انطباق نهایی شود.

یکی از الزامات قوانین، کنترل های پیشگیرانه (HACCP) است. HACCP مهم است زیرا خطرات بالقوه در تولید مواد غذایی را اولویت بندی و کنترل می کند. با کنترل خطرات عمده مواد غذایی، مانند آلاینده های میکروبیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی، صنایع غذایی دریافت کننده گواهینامه HACCP  می تواند بهتر به مصرف کنندگان اطمینان دهد که محصولاتشان ایمن هستند.

اتحادیه بین المللی تدوین استاندارد HACCP تضمین می کند با کاهش خطرات ناشی از غذا، حفاظت از سلامت عمومی تقویت می شود. بنابراین استاندارد HACCP (حسپ) برنامه ای است که به سازمان ها و صنایع غذایی کمک می کند که ایمنی مواد غذایی خود را افزایش دهند.

گواهینامه HACCP (حسپ) به چه محصولاتی تعلق می گیرد؟

گواهینامه HACCP به محصولاتی همانند آبمیوه، نان و شیرینی، مواد غذایی، پروئتین گوشتی، خشکبار و آجیل، میوه و غذاهای دریایی تعلق می گیرد. این موضوع مهم است که شما چه فعالتی را انجام می دهید و چه درخواستی برای دریافت گواهینامه HACCP دارید. تمامی کسب وکارهایی که درگیر مواد غذایی (از مزرعه یا توزیع) هستند، می توانند اقدام به اخذ گواهینامه HACCP نمایند.

چه شرکت هایی می توانند اقدام به اخذ گواهینامه HACCP نمایند؟

چه شرکت هایی می توانند اقدام به اخذ گواهینامه HACCP نمایند, شرح در تصویر

گواهینامه HACCP برای چه کسب وکارهایی الزامی است؟ در پاسخ باید عنوان کرد این شامل شرکت های تولید مواد غذایی، شرکت های پذیرایی، هتل ها، کافه ها، کامیون های مواد غذایی، رستوران ها و غیره می شود.

هر کسب و کار مواد غذایی باید یک برنامه مدیریت HACCP داشته باشد. اگرچه شما از نظر قانونی ملزم به داشتن گواهینامه HACCP نیستید، اما می تواند برای کسب و کار شما بسیار مفید باشد.

نشان دادن برتری در بهداشت مواد غذایی و ایمنی مواد غذایی باعث ایجاد اعتماد در بین مشتریان شما می شود، به آنها اطمینان در عملکرد شما می دهد و تصویر برند شما را بهبود می بخشد. گواهینامه ایمنی مواد غذایی HACCP می تواند توسط هر کسب وکار مواد غذایی که در تولید، حمل و نقل، ذخیره سازی، جابجایی، توزیع، یا پخت و پز و فروش مواد غذایی دخیل است، درخواست شود.

مزایای اخذ گواهی HACCP چیست؟

هشت مورد از مزایای اخذ گواهینامه HACCP شامل موارد زیر است:

  1. در طولانی مدت هزینه های شما را کاهش می دهد و باعث اعتبار کسب وکار شما می شود.
  2. استاندارد ایمنی مواد غذایی را بالا می برد.
  3. استاندارد کیفیت مواد غذایی شما را افزایش می دهد.
  4. تضمین می کند که شما الزامات استاندارد HACCP را رعایت می کنید.
  5. جلوگیری از به وجود آمدن مسمویت غذایی برای مشتریان شما.
  6. فرآیندهای شما را برای تولید مواد غذایی سالم سازماندهی می کند.
  7. پرسنل شرکت به ریسک ها و خطرات غذایی آگاه می شوند و از آنها اجتناب می کنند.
  8. دریافت کد IR اداره کل دامپزشکی.

فرآیندهای کاری که مبتنی بر استاندارد HACCP عمل می کنند، یک سیستم مقرون ‌به ‌صرفه برای کنترل ایمنی مواد غذایی، از مواد اولیه تا تولید، ذخیره‌ سازی و توزیع تا فروش و خدمات به مصرف‌ کننده نهایی را در اختیار کسب ‌وکارها قرار می‌دهند. رویکرد پیشگیرانه رویه های مبتنی بر HACCP نه تنها مدیریت ایمنی مواد غذایی را بهبود می بخشد، بلکه سایر موارد را نیز تکمیل می کند.

هدف از تدوین استاندارد HACCP چیست؟

اجرای الزامات استاندارد  HACCP نیازمند تعهد و مشارکت کامل مدیریت و کارکنان است. این نیاز به یک رویکرد بین رشته ای و همه کاره دارد که شامل تخصص در کشاورزی، تولید، بهداشت عمومی، فناوری مواد غذایی و بهداشت محیط است. هدف از تدوین استاندارد HACCP به شرح زیر است:

  • HACCP ابزاری برای شناسایی خطرات و ایجاد سیستم ‌های کنترلی است که بر ممنوعیت تمرکز می‌کنند تا به آزمایش محصول نهایی.
  • HACCP با ارائه طراحی تجهیزات پیشرفته، روش ‌های پردازش یا پیشرفت ‌های فناوری، به سازگاری با تغییرات کمک می‌کند.
  • HACCP را می توان در سراسر زنجیره غذایی از سطح تولید تا مصرف انجام داد و اجرای آن باید با نشانه های علمی خطرات برای سلامت انسان هدایت شود.
  • این به افزایش ایمنی مواد غذایی و سایر مزایای مهم مانند ترویج تجارت بین المللی با افزایش اعتماد به ایمنی مواد غذایی کمک می کند.
  • استفاده از سیستم های HACCP به بازرسی انجام شده توسط مقامات نظارتی کمک می کند.

شرایط صدور گواهینامه HACCP چیست؟

برای دریافت گواهینامه ایمنی مواد غذایی HACCP، ضروری است که معیارهای خاصی را رعایت کنید و الزامات خاصی را برآورده کنید. اگرچه الزامات یکسان خواهد بود، اما بسته به نوع تجارت غذایی شما متفاوت خواهد بود. برای مثال، اگر می‌خواهید تأییدیه HACCP غذاهای دریایی را دریافت کنید، ممکن است لازم باشد شرایط خاصی را رعایت کنید. قبل از درخواست برای اعتبار HACCP، توصیه می شود که الزامات مبتنی بر هفت اصل HACCP را کاملاً درک کنید.

اما هفت اصل مبتنی بر ریسک مربوط به استاندارد HACCP به شرح زیر است:

1. تجزیه و تحلیل خطر را انجام دهید

فهرست کاملی از تمامی خطرات همانند بیولوژیکی، شیمیایی یا فیزیکی که در صورت عدم نظارت و کنترل ممکن است باعث ایجاد آسیب یا بیماری شود را مستند کنید.

2. تعیین نقاط کنترل بحرانی (CCPs)

CCP ها مراحلی در طول فرآیند کاری شما هستند که در آن یک اقدام کنترلی برای جلوگیری، حذف یا کاهش خطرات به سطح قابل قبولی اعمال می شود.

3. تعیین محدودیت های بحرانی

اینها حداکثر و حداقل مقادیر عناصر مختلف هستند که تعیین می کنند چه چیزی برای غذای شما بی خطر است (مقادیر pH، دما، سطوح شیمیایی) را مستند کنید.

4. رویه های نظارتی را مستند کنید

ایجاد یک برنامه نظارت دقیق برای اطمینان از اینکه تیم شما تمام وظایف ایمنی غذایی خود را انجام می دهد تا در آینده همه نیازهای خود را برآورده کنید. شما باید تمام بررسی های نظارتی را در نظام نامه HACCP خود فهرست کنید.

5. اقدامات اصلاحی را مستند کنید

مراحل و نقاط بحرانی را بررسی کنید و اقدام اصلاحی انجام شده را مستند کنید.

6. الزامات طرح HACCP خود را تایید کنید

برای تایید الزامات استاندارد HACCP که در سازمان خود اجرایی کرده اید نیاز به ممیزی داخلی دارید. ممیزی داخلی با حسابرسی مرجع صدور HACCP متفاوت است. ممیزی داخلی فرآیند پیش نیاز حسابرسی خارجی شما را تایید می کند.

7. مستندات HACCP را تایید کنید

مستندات فرآیند اجرای الزامات استاندارد HACCP در دستیابی به اعتبار HACCP شما و اطمینان از اینکه شرکت شما براساس ایمن مواد غذایی تأیید شده است، بسیار مفید است. بنابراین، شما باید روش‌ های ایمنی مواد غذایی خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که طرح HACCP را به درستی اجرا کرده اید.

هفت مرحله ای که در بالا عنوان شد چنانچه به درستی اجرایی شود شرایط صدور گواهینامه HACCP را برای سازمان ها ساده می کند. برای اطلاع بیشتر در مورد شرایط اخذ گواهینامه HACCP می توانید با ما در ارتباط باشید.

نقطه کنترل بحرانی در HACCP چیست و چگونه با ایمنی مواد غذایی مرتبط است؟

نقطه کنترل بحرانی (CCP در HACCP) چارچوب یا روشی است که در آن کنترل می شود برای جلوگیری، کاهش یا حذف خطرات شناسایی شده در مواد غذایی. CCP ها ممکن است در هر نقطه ای از سیستم تولید مواد غذایی که در آن خطرات باید شناسایی شوند، قرار داده شوند. هدف اصلی CCP در ایمنی مواد غذایی، بررسی مشکلات محصول از ویژگی های بین المللی است که بر تولید، تجارت، تخصیص و مصرف غذا تأثیر می گذارد.

مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه HACCP چیست؟

مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه HACCP چیست؟, شرح در تصویر

مدارک ضروری برای دریافت گواهینامه HACCP به شرح زیر است:

  1. طرح یا نظام نامه HACCP خود را آماده کنید.
  2. استراتژی و اهداف خود را از اخذ گواهینامه HACCP مشخص و مکتوب کنید.
  3. نظام نامه، خط مشی، چارت سازمانی و نوع فعالیت شرکت خود را آماده کنید.
  4. مدارک لازم جهت زمان بندی اجرای سیستم HACCP و ایزو 22000 را آماده کنید.
  5. چک لیست های مربوط به OPRP و CCPs را آماده کنید.
  6. فرآیند رسیدگی به ریسک ها و خطرات مواد غذایی را مستند کنید.
  7. شرکا، تامین کنندگان و ذینفعان را مشخص کنید و نحوه همکاری با آنها را طی یک فلوچارت آماده کنید.
  8. نحوه نگهداری از مستندات و مدارک را مشخص کنید.
  9. تجزیه و تحلیل خطرات، سیاست ایمنی مواد غذایی، و اهداف را مکتوب کنید.
  10. تعیین نقش و وظایف مدیریت عالی و پرسنل را مشخص کنید.
  11. مستندات مربوط به جزئیات پرسنل، مهارت ها و تجربه کاری آنها را آماده کنید.
  12. نقاط کنترل بحرانی را شناسایی کنید.
  13. توسعه اقدامات کنترلی در مورد ارزیابی ریسک را مستند کنید.
  14. مستندات مربوط به ارائه آموزش کارکنان را تکمیل کنید.
  15. رویه های بهداشتی، تمیز کردن و نظارت بر بهداشت را مستند کنید.
  16. شرح نحوه بسته بندی و ارسال محصولات را مستند کنید.
  17. مستندات مربوط به حسابرسی داخلی را آماده کنید.
  18. مستندات مربوط به تشکیل جلسه بررسی مدیریت را کامل کنید.

مراحل اخذ گواهینامه HACCP چگونه است؟

مراحل اخذ گواهینامه HACCP به شرح زیر است:

تکمیل فرم درخواست HACCP

ثبت درخواست اولین قدم برای دریافت گواهینامه HACCP است. این برنامه اطلاعات اساسی شامل فرم درخواست HACCP است که  اطلاعات سازمانی، نوع فعالیت و تعداد پرسنل شرکت را پوشش می دهد.

بررسی برنامه HACCP شرکت متقاضی

فرم درخواست گواهینامه HACCP دریافت شده باید توسط تیم فنی شرکت ایران گواه بررسی شود تا اطمینان حاصل شود که الزامات انطباق برآورده شده است.

واریز هزینه صدور گواهینامه HACCP

پس از بررسی مستندات، مشاوران هزینه صدور گواهینامه HACCP  را به مشتری احتمالی ارائه می کنند و تجزیه و تحلیل شکاف را برای پوشش تمام بخش های استانداردهای کیفیت انجام می دهند.

بررسی اسناد و مدارک مستند شده

اسناد بررسی می شوند تا اطمینان حاصل شود که اسناد الزامات انطباق HACCP را برآورده می کنند.

ممیزی اسناد و مدارک

حسابرسی از مستندات ایجاد شده شامل دو مرحله است:

1.     حسابرسی مرحله اول

مرحله حسابرسی اول مستلزم رویه و خط مشی های مستند سازی شده سازمان در صورت الزام انطباق است. این شامل موارد زیر است.

  • اسناد سیستم مدیریت را بررسی کنید تا مطمئن شوید که الزامات انطباق حفظ شده است.
  • برای مقابله با عدم انطباق اقدام اصلاحی انجام دهید.
  • بررسی اسناد مطابق با الزامات استاندارد.

2.     حسابرسی مرحله دوم

حسابرسی مرحله دوم تأیید می کند که سازمان طبق مستندات اجرا می کند. مرحله حسابرسی 2 شامل عناصر زیر است که به شرح زیر است:

  • روند اجرا را طبق سند سازمان بررسی کنید.
  • در صورت بروز هرگونه عدم انطباق اقدامات اصلاحی انجام شود.
  • بررسی کنید که فرآیندهای دستور کار و اجرا توسط کارکنان دنبال می شود.

صدور گواهینامه HACCP

پس از ارائه گزارش بازرسی مرجع صدور، گواهینامه HACCP را صادر می کند. گواهینامه HACCP سه سال اعتبار دارد و سالیانه می بایست تمدید شود. برای تمدید گواهینامه HACCP می بایست الزامات و مستندات مجددا بررسی گردد و انطباق الزامات با توجه به استاندارد HACCP توسط مرجع صدور تایید گردد. این فرآیند تا سه سال ادامه دارد.

مرجع صدور گواهینامه HACCP کیست؟

مرجع صدور گواهینامه HACCP در ایران همان CB های صادرکننده گواهینامه ایزو هستند با این تفاوت که گواهینامه HACCP را به صورت نان-اکریدیت صادر می کنند. CB های معتبر جهت حسابرسی و صدور گواهینامه HACCP توسط سازمان غذا دارو ایالات متحده معرفی شده اند. متاسفانه به دلیل موضوعات منطقه ای این CB ها هیچگونه فعالتی اعم از ممیزی یا صدور گواهینامه داخل ایران ندارند.

الزامات استاندارد ISO 37301:2021 چیست؟, شرح در تصویر

پس مرجع صدور گواهینامه HACCP در ایران به سه دسته تقسیم می شود که در زیر به آن می پردازیم.

مرجع صدور گواهینامه HACCP تحت اعتبار NACI ایران

مرکز ملی تایید صلاحیت ایران یا همان NACI سازمان اعتباردهنده به شرکت های صادرکننده گواهینامه استاندارد داخل ایران است. بنابراین شرکت هایی که برای صدور گواهینامه ایزو 22000 توسط NACI تایید شده اند، مجوز صدور گواهینامه HACCP را دریافت کرده اند.

چنانچه گواهینامه HACCP برای سازمان غذا دارو ایران، یا برای دریافت کد IR اداره کل دامپزشکی درخواست دارید، حتماً باید گواهینامه HACCP شما توسط نهادهای مورد تایید NACI ایران صادر شده باشد.

ممکن است شما در شهرهای مختلف ایران همانند تبریز، مشهد، اصفهان، سمنان، تهران، اهواز، ارومیه یا هر شهر دیگر باشید و درخواست اخذ گواهینامه HACCP داشته باشید. این مهم نیست شما می توانید اقدام به دریافت گواهینامه HACCP نمایید. بنابراین فرم درخواست اخذ گواهینامه HACCP شرکت ایران گواه را تکمیل نمایید. ما می توانیم فرآیند دریافت گواهینامه HACCP مورد تایید سازمان غذا دارو یا اداره کل دامپزشکی را برای شما ساده تر کنیم.

مرجع صدور گواهینامه HACCP تحت اعتبار IAF

انجمن اعتباربخشی بین المللی اختصاراً IAF می باشد. این انجمن نهادهای اعتبار بخشی بین المللی را مشخص می کند و از طریق این نهادها CB های صادر کننده گواهینامه استاندارد مشخص می شوند. برخی از CB ها که توسط IAF تایید شده اند به صورت نمایندگی داخل ایران فعالیت و اقدام به صدور گواهینامه HACCP می نمایند. نکته مهم اینکه مرجع صدور گواهینامه، گواهینامه HACCP را به صورت نان-اکریدیت صادر می کند.

مزیت دریافت گواهینامه HACCP توسط CB های مورد تایید IAF این موضوع می باشد که مرجع صادرکننده توسط انجمن معتبر IAF تایید شده است. متقاضیان اخذ گواهینامه HACCP که هدف ورود به بازارهای اروپایی و بین المللی را دنبال می کنند، می توانند توسط مرجع صدور تحت اعتبار IAF اقدام به دریافت گواهینامه نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

مرجع صدور گواهینامه HACCP غیر IAF و NACI

دسته سوم مرجع صدور گواهینامه HACCP که پایین ترین سطح اعتباری گواهینامه را ارائه می دهند، شرکت هایی هستند که به صورت خصوصی تاسیس شده و اقدام به صدور گواهینامه می کنند. تعداد این شرکت ها بسیار زیاد است و تقریبا در تمامی شهرهای ایران فعالیت می کنند.

عموماً اعلام می شود گواهینامه HACCP توسط کشور انگلیس، کانادا، آلمان یا حتی انجمن ASCB تایید می شود. درصورتیکه اینها ادعاهایی است که هیچ سندیتی ندارد. اما به دلیل اینکه گواهینامه های HACCP صادر شده توسط این شرکت ها قابل استعلام است، متقاضیان بدون داشتن اطلاعات فنی در مورد سطح اعتباری مرجع صدور، اقدام به اخذ گواهینامه می کنند.

اخذ گواهینامه HACCP از دسته سوم مزایایی را برای متقاضیان به همراه دارد که به شرح زیر می باشد.

  • استعلام گواهینامه از طریق سایت.
  • درج کد رجیستری در گواهینامه HACCP.
  • اخذ فوری گواهینامه HACCP حتی در مدت یک روز.
  • هزینه پایین دریافت گواهینامه HACCP.
  • صدور گواهینامه HACCP بدون ممیزی.
  • پذیرفته شدن گواهینامه HACCP توسط کارفرما.

حتماً دقت کنید صرف اینکه گواهینامه HACCP دارای کد استعلام است و از طریق یک سایت به زبان خارجی استعلام می شود دلیل بر معتبر بودن گواهینامه نیست. گواهینامه هایی معتبر هستند که مرجع صدور توسط NACI یا IAF تایید شده باشد.

هزینه اخذ گواهینامه HACCP چقدر است؟

هزینه دریافت گواهینامه HACCP یکی از مهمترین چالش های متقاضیان است. برای جواب به پرسش “هزینه اخذ گواهینامه HACCP چقدر است؟” می توان عنوان کرد این بستگی به مرجع صدور گواهینامه، نوع فعالیت سازمان متقاضی، تعداد پرسنل سازمان، بزرگی یا کوچکی سازمان و در نهایت سازمان اعتباردهنده به مرجع صدور گواهینامه دارد.

هزینه صدور گواهینامه HACCP توسط مراجع در ایران به شرح جدول زیر می باشد.

گواهینامه ایزو درخواستیکشور مرجع صادر کنندهانجمن اعتبار دهندهحداقل هزینه صدور ایزو (تومان)
گواهینامه HACCPایرانNACI10،000،000
گواهینامه HACCPایالات متحده-اتریش-انگلیسIAF15،000،000
گواهینامه HACCPکانادا، انگلیس، آلمان، ایتالیاASCB – IAFCB1،500،000
جدول هزینه اخذ گواهینامه HACCP

هزینه صدور گواهینامه HACCP در جدول بالا صفر تا صد می باشد و هیچگونه هزینه اضافی توسط شرکت ایران گواه درخواست نمی شود. مدت زمان صدور گواهینامه HACCP با توجه به سطح اعتبار مرجع صدور متفاوت می باشد. حداقل زمان برای صدور گواهینامه HACCP سه الی چهار روز توسط CB های خصوصی و حداقل یک ماه توسط مراجع اصلی می باشد.

نحوه استعلام گواهینامه HACCP چگونه است؟

برای استعلام گواهینامه HACCP باید وارد سایت مرجع صادرکننده گواهینامه شوید و در قسمت سرچ شماره گواهینامه یا کد رجیستری ثبت شده روی گواهینامه را وارد و سرچ کنید. معمولاً آدرس سایت مرجع صادرکننده روی گواهینامه HACCP درج شده است.

شما می توانید برای نحوه استعلام گواهینامه HACCP با ما در ارتباط باشید. ما به صورت رایگان شما را راهنمایی می کنیم تا بتوانید گواهینامه HACCP صادر شده را استعلام کنید.

اخذ فوری گواهینامه HACCP چگونه است؟

اخذ فوری گواهینامه تایید صلاحیت اداره کار چگونه است؟

برخی از متقاضیان جهت ورود کالا یا صادرات نیاز به اخذ فوری گواهینامه HACCP دارند. دقت کنید که صدور فوری و سریع گواهینامه HACCP توسط نهادهای خصوصی انجام می شود. بنابراین اگر کارفرمای شما یک کشور اروپایی است به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود از مرجع صدور خصوصی اقدام به اخذ فوری گواهینامه HACCP نمایید.

به دلیل اینکه بی شک گواهینامه شما رد و شما به عنوان متقلب شناسایی می شوید. پیشنهاد می شود حتماً از شرکت های معتبر اقدام به دریافت گواهینامه HACCP نمایید. مخصوصاً اگر هدف شما از اخذ گواهینامه HACCP صادرات به کشورهای در حال توسعه یا توسعه یافته است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد اخذ فوری و سریع گواهینامه HACCP با ما در ارتباط باشید.

فلوچارت HACCP چیست؟

نمودار جریان HACCP تصویری از جریان فرآیند یک عملیات غذایی از مواد خام تا محصول نهایی برای مصرف است. مراحل اولیه فلوچارت HACCP عبارتند از:

  • تیم HACCP را جمع آوری کنید.
  • تشریح محصول  را انجام دهید.
  • استفاده مورد نظر را شناسایی کنید.
  • یک نمودار جریان بسازید.
  • تأیید در محل نمودار جریان.

تفاوت بین HACCP و ایزو 22000 چیست؟

HACCP یک ابزار مدیریت ریسک است که در وهله اول از بروز خطرات ایمنی مواد غذایی جلوگیری می کند، در حالی که ایزو 22000 یک سیستم ایمنی غذایی جامع است که کاملاً بر اساس اصول کیفیت است. دستورالعمل های استاندارد ایزو 22000 بر اساس اصول و مقررات HACCP تدوین شده است.

پیش نیاز اخذ گواهینامه HACCP چیست؟

پیش نیازهای HACCP طیفی از اقدامات کنترل اساسی مورد نیاز برای تولید غذای ایمن است. قبل از اجرای سیستم HACCP، پیش نیازهای بهداشت مواد غذایی باید وجود داشته باشد. هیچ معیار خاصی برای پیش نیاز HACCP وجود ندارد. این فقط به تجارت غذایی فردی بستگی دارد.

گواهینامه HACCP چیست؟

گواهینامه HACCP سند به رسمیت شناختن اجرای الزامات سیستم مدیریت سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی است که به روش های تجزیه، تحلیل، کنترل خطرات بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی در مراحل تولید، تهیه و جابجایی مواد خام تا ساخت، توزیع و مصرف محصول نهایی می پردازد.

مرجع صدور گواهی HACCP کیست؟

مرجع صدور گواهینامه HACCP در ایران همان CB های صادرکننده گواهینامه ایزو هستند با این تفاوت که گواهینامه HACCP را به صورت نان-اکریدیت صادر می کنند. CB های معتبر جهت حسابرسی و صدور گواهینامه HACCP توسط سازمان غذا دارو ایالات متحده معرفی شده اند. متاسفانه به دلیل موضوعات منطقه ای این CB ها هیچگونه فعالتی اعم از ممیزی یا صدور گواهینامه داخل ایران ندارند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا